недеља, 1. јун 2008.

Roska Ploca nedelja, 01.06.2008.god.

"...Sutra u 07:00h budi kod "lava", mali park, idemo na voznju..." bio je to Zlatko iz biciklistickog udruzenja "CikloN" Uzice. I naravno vec sutra ujutru pojavila se tu vec standardna ekipa Zlatko, Acim,Vlade, Mico, Nikola... i ja tek prispeli clan ovog udruzenja.


Sa uobicajenog mesta za polazak krenuli smo vec unapred utvrdjenim putem za danasnju voznju B.Zemlja - Dreznik - Roska ploca - Rupeljevo - Zlakusa - Uzice, bice to celodnevna voznja laganim tempom sa ukupno 61.43km, sto asfaltnim sto sumskim putem. Temperatura vazduha 24*C. Zbog povrede kolena Acim nas ispraca na voznju, pozdravom da se vidimo vec sledece nedelje. Zbog nesto slabije kondicije Nikola se odlucuje na nesto kraci put (a videce kasnije da se udrustvu svaka uzbrdica lakse savlada, i mnogo dalje stigne, pa i sa slabijom kondicijom).Da staza je ipak bila zahtevna,uzbrdo po asfaltu je jedno a po makadamu nesto sasvim drugo. Naime kad izadjete na brdo van grada snagom sopstvenih misica osecaj je ... ... to ipak mora da se dozivi. Do Dreznika se preko B.Zemlje stize uredjenim asfaltnim putem, a onda samo mi, bicikle i priroda, kroz sume i livade do Roske ploce.

Silazimo potom preko Rupeljeva do zel.stanice Uzici i Zlakuse, gde u etno ambijentu "Terzica avliji" pravimo kratak predah uz osvezenje, a potom laganom voznjom kroz Sevojno ulazimo u Uzice.

Нема коментара: