недеља, 6. јул 2008.

Bratunac via Ljubovija nedelja, 06.07.2008.god.

Evo i moje prve etape preko Drine, u poseti braci s druge strane, voznja poprilicno naporna ne u pogledu brdskog dela vec same kilometraze, Uzice - Ljubovija - Bratunac.
Jutro kao i svako drugo pred voznju, nista obecavajuce, ali snagom volje sve se moze...
Naravno za planirane duze etape obavezno posetiti neku od internet vremenskih stranica da se lepo jutro nebi pretvorilo u nesto neocekivano.
Pa da krenemo redom...
06:15h provera standardne opreme za "nedaj Boze", par sendvica, koja cokoladica i eto me laganim tempom preko Belih voda, kroz Volujac stizem do Kadinjace i prvih 15.5km. Jutro poprilicno hladno za pocetak jula meseca.
Sledi spust prema Zaglavku, i na raskrsnici u Zlodolu desno, preko Duba i Kostojevica stizem u Rogacicu posle 2h i predjenih 42.31km. Usput nigde nikoga samo magla koja se spusta sa perucackog jezera, koja me uz i onako sveze jutro dodatno rashladi.
08:00h posle krace pauze i par
fotografija nastavljam put ka Ljuboviji.
Ovaj deo puta je zaista lagan sa brezuljcima uz Drinu. Usput ima zaista lepih mesta za odmor i kratak predah kao riblji restorani i slicno, na koji me uputise par mestana i jedan kolega biciklista koji je jos i ribolovac.
10:05h ... posle 4h voznje i predjenih 81.00km predamnom se ukazala tabla za skretanje u manastir Citluk iz XVII veka, i
naravno Ljubovija. Jos onako zagrejan odlucio sam da se popenjem na obliznje brdo, gde se nalazi pomenuti manastir, odakle je lep pogled na Ljuboviju i drinsku dolinu. Uz osvezenje koje dobih od ljubaznih monahinja i sendvic koji je dobro dosao, malo povratih dah i smogoh snage da nastavim put ka Bratuncu.
Naravno tu je i par fotografija kroz Ljuboviju.
10:50h i nastavljam put niz Drinu do granice, gde me granicna kontrola onako cudno pogleda, ali kad im rekoh odakle sam samo se nasmejase i pozelese mi srecan put.
11:15h najzad danasnji cilj Bratunac sa predjenih 86.00km i 4h 30min efektivne voznje, sa 19km/h prosecnom brzinom i teperaturom od 32*Celzijusova. Sam Bratunac nalazi se preko puta Ljubovije uz Drinu, sa svega 5-6km udaljeni jedi od drugih.








U odlasku naravno treba razmisljati i o povratku sto sam ja mozda malo i smetnuo sa uma. Sve je bilo ok do Zaglavka, a onda se nadjoh pred usponom na Kadinjacu, koji i nije neki uspon ali posle 176km nije svejedno. Na prevoju ipak odlucih da sa Kadinjace krenem desno i preko Ponikava i Divljacke stene stignem u Uzice. Nakupi se tu lepih 200km sa 10h 40min ukupne voznje.
Po zavrsetku ove voznje, par dana kasnije saznao sam da i u Bratuncu ima biciklisticko udruzenje tako da je druzenje ovaj put izostalo ali ispravicemo se sledeci put, i nadam se uz podrsku clanova iz biciklistickog udruzenja "CikloN" Uzice.
Da ne izostavim i vec uobicajeni sablon, par detalja sto se tice kilometraza i distanci:
* Kadinjaca 15.5km(1h), Zaglavak 23.5km, Dub 27.36, Kostojevici 35.00km, Rogacica 42.31km (2h), Okletacko polje 53.00km, Baceci 60.00km, Ljubovija 81.00km (4h), Bratunac 86.00km.
Ovom voznjom zaokruzio sam i predjenih 3000km, do sada za ovu 2008.god, sto je i dalo "slag na tortu" za ovaj dan.

Нема коментара: