недеља, 20. јул 2008.

Perucac - Mitrovac nedelja, 20.07.2008

"...Bice ovo testiranje samih sebe, svoje snage i volje..."
Ovo je vec postala rutina... 07:00h ekipa za danasnju voznju je tu, u sastavu(s desna): Beli, Dragan, Dule, Acim, Mico i Lolo.

Idemo put Perucca, preko Kadinjace, Duba, Kostojevica, Rogacice stizemo u B.Bastu gde pravimo prvu vecu pauzu i sa vec predjenih 52km ulazimo u pravi tempo za ono sto nas dalje ocekuje.


U B.Basti smo se dobro odmorili napravili par fotografija, s tim sto zbog svojih obaveza Dragan i Acim nisu mogli dalje vec im preostaje povratak ka Uzicu.

Vec se dogovaramo kuda bi smo mogli dalje. Beli predlozi da sa Perucca nastavimo put ka Mitrovcu.




Na pocetku sve je izgledalo lako ali ono sto ce nas sacekati na usponu ka Mitrovcu, eee ...
Do perucackog jezera ide se laganim tempom nekih 12-tak kilometara, tik u Drinu sa predelima koji su zaista prelapi.Dolaskom na jezero Beli i Lolo odlucise se na jedno kratko kupanje dok Dule i Mico pomislise da je bolje cuvati snagu.

...A onda kad smo se dobro odmorili "zavitlasmo pedalama" prema Mitrovcu, i tako mic po mic sa znojem koji jedva da stizemo i da obrisemo sa lica stigosmo i do Kozije stene sa koje se pruza predivan pogled na jezero, B.Bastu i panoramom ka R.Srpskoj.



Drzalo nas je to sto smo znali da je najtezi deo puta predjen i do samog Mitrovca ima jos par kilometara. Mada ... temperatura vazduha je vec izasla na 35*C... sto je pravilo dodatni napor...
Gledali smo samo to gde cemo naci prvi hlad i prodavnicu... usledio je odmor od skoro jednog sata.Posle odmora medju borovima krenusmo ka Hotelu Omorika i dalje prema Kremnima. Do "Omorike" je nesto losiji deo puta u celoj duzini od 18km, sto rupa po putu sto opiljaka od gradje koja se izvlaci pa smo bili u stalnoj opasnosti da nam se probusi guma. Na svu srecu sve je proslo dobro. Sa Tare sledi spust do Kremana u duzini od 8.5km. Dalje od Kremana starom trasom preko Bioske i divljacke stene do Uzica.
Na kraju zatvorenog kruga u malom parku kod "Lava" nakupi se 148.05 predjenih kilometara, sa prosecnom brzinom od 19.8km/h. Bice ovo jedna od duzih zajednickih voznji za ovu 2008.god.
B.Basta - Perucac - Mitrovac - Kremna - Bioska - Uzice.

Нема коментара: