недеља, 10. август 2008.

Zeljine - Visocka banja nedelja, 10.08.2008.god.

"Danasnja voznja bice malo nesvakidasnja, naime bice to spoj biciklizma i planinarenja... " Na skupu kod "Lava" u 07:00h samo Zlatko, Dragan i Lolo.
Krecemo se putem ka Sirogojnu preko Rozanstva i Bele zemlje laganim tempom, i pred samom Sirogojnom nailazimo na dvojicu kolega bicilkista Nikolu i Gorana (obojica zaposleni u Sevalu-Sevojno) koji su nas samo pozdravili jer je njihov plan puta na drugu stranu. Posle krace pauze put nastavljamo ka Zeljinama upitanju je seoski put asfaltni poprilicno ocuvan. Usput pravimo kraca zadrzavanja kako zbog odmora tako i zbog fotografisanja i uzivanju u samoj priodi.

A onda... sledi sput u kanjon reke Katusnice porpilicno strm spust, obzirom da ne mozemo da se sadrzimo u sedlu bicikle, primorani smo da put nastvimo pesice.
Dolaskom u sam kanjon, gazimo bosi reku gde se Katusnica uleva i Rzav ,idemo sumskim putem uzvodno uz Rzav sve do Visocke banje, par puta prelazimo reku do kolena (ko je spomenuo most) mosta naravno nigde nema vec se snalazi kako ko ume. Oko nas prava prasuma, pa tako jedan za drugim krceci put ispred sebe posle jedno pola sata hoda izadjosmo na proplanak. Dolaskom u banju stvari su se malo promenile, tu je deo sa uredjenjim platoom za izlete, kampovanja a nesto vise uz reku krecuci se uredjenom stazom, mostom preko Rzava i sama banja, nazalost ne uredjena. Trebalo je iz Uzica do Visocke banje preci 46km. Odlucismo se da veci odmor i kupanje napravimo na Uscu reke Katusnice u Rzav. Povratak iscrpljujuc prvo sto je trebalo pored sebe izgurati biciklu (o voznji uz brdo nema govora) a sunce zeze li zeze (32*C).

Izlaskom na asfaltni put malo odanusmo. Od Sirogojna skrecemo desno i preko Ravni i Nikojevica ponovo izlazimo na put ka Beloj Zemlji, gde nas Dragan pozdravlja a Zlatko i ja nastavljamo spust u Uzice.
Bila je ovo zanimljiva voznja ali za ovako nesto treba se dobro pripremiti. Celodnevnom voznjom od 12h i 45min preslo se ukupno 90.05km na relaciji Bela zemlja - Rozanstvo - Sirogojno - Zeljine - Visocka banja - Sirogojno - Ravni - Nikojevici - Bela zemlja - Uzice.

Нема коментара: